Одлука за членарината во РСМ за 2020 година

Одлука за членарината во РСМ за 2020 година

Повеќе: Одлука за членарината во РСМ за 2020 година

Одлука за висина на членарината

Врз основа на Статутот на РСМ, ИО на својата редовна седница одржана на 5-ти јануари 2019 година донесе одлука за висина на членарината.

ОДЛУКА

 

 

Пристапница и листови за евиденција

Почитувани,
ИО на РСМ донесе одлука да се ажурира евиденцијата на членовите на РСМ во склад со одредбите на Законот за здруженија и фондации на РМ. Во прилог се дадени обрасци за поединиечни членови и клубови што треба да се пополнат и достават со бараните прилози до ИО, на официјалната Е-маил адреса на РСМ и во оригинал, со лична достава во наредните 30 дена.

Пристапница

Лист за евиденција на индивидуални членови

Лист за евиденција на колективни членови и клубови

Членарина

Повеќе: Членарина

Предлог измени на Статут на РСМ

Почитувани во прилог се објавени предлог измените на Статутот кои ги изработи работната група по барање на ИО на РСМ. Ве молиме сите ваши забелешки и предлози доставувајте ги во писмена форма на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Предлог Статут

Правилник за дисциплинска одговорност

Предлог кодекс за однесување на членовите на РСМ

Вие сте на: Почетна Регулатива