Радиоаматерски собир во Крушево - 2019

 

Сите учесници на радиоаматерскиот собир во Крушево

На 14 септември, сабота, во манастирот Св. Спас во близина на Крушево, се одржа “Радиоаматерски собир 2019“, во организација на Радиоаматерскиот сојуз на Македонија.

Собирот го отвори претседателот на Радиоаматерскиот сојуз на Македонија, м-р Миле Кокотов, а на него присуствуваа радиоаматери од повеќе радиоклубови во Македонија. Имаше присутни од Крушево, Прилеп, Битола, Скопје, Кавадарци, Штип и Гевгелија. Амбиентот беше прекрасен, имајќи предвид дека манастирот Св.Спас е сместен во живописна природна околина, богата со шуми и ливади.

Септемвриските временски услови исто така беа идеални за дружење и размена на искуства од областа на радиотехниката и електрониката, на чист воздух, далеку од загадените градски средини.средини.

На натпреварот во аматерска радиогониометрија се постигнаа следниве резултати:

• Во категорија девојчиња од 10 до 12 години, првото место го освои Софија Хасану од Крушево.

• Во категорија девојчиња од 12 до 14 години, првото место го освои Андреа Микулек од Прилеп.

• Во категорија девојчиња од 16 до 18 години, првото место го освои Јована Станковска од Скопје, а второто место и припадна на Христина Микулек од Прилеп.

• Во категорија девојки од 18 до 20 години, првото место го освои Емилија Хасану од Крушево.

• Во категорија момчиња од 10 до 12 години, првото место го освои Славчо Халев од Прилеп.

• Во категорија момчиња од 12 до 14 години, првото место го освои Филип Донев од Штип, а на второ место се пласира Иван Сојилков од Штип.

• Во категорија момчиња од 14 до 15 години, првото место го освои Давид Станковски од Скопје, второто место му припадна Дарко Ѓорѓиевски од Штип, а третото место беше за Иван Зафиров од Штип.

• Во категорија момчиња од 15 до 16 години, првото место го освои Бобан Герасимовски од Штип.

 

• Во категоријата ветерани над 50 години, првото место го освои Сократи Хасану од Крушево.

Вие сте на: Почетна АРГ