Z30GOCE - 2024 4-ти мај, помен за убиството на македонскиот великан и револуционер Гоце Делчев

Z30GOCE – 2024

Радиоаматерскиот Сојуз на Македонија, за 4-ти мај, поменот за убиството на македонскиот великан и револуционер Гоце Делчев спроведе десетдневна активност од 01 до 10 мај работејки на радиоаматерските краткобранови фреквенции и модови за работа со специјалниот повикувачки знак Z30GOCE.

            Во аваа активност учество зедоа седум радиоаматери од Македонија одржувајки радиоаматерски врски со радиоаматери од целиот  свет при што се одржани 1763 радиоаматерски врски.

            На 4 и 5 мај симболично зедовме учество во радиоаматерскиот натпревар во телеграфија ARI International DX Contest организиран од радиоаматерската асоцијација на Италија.

            За таа цел изработени се банер, qsl-картичка и пано со ликот на Гоце и активаторите кои зедоа учество.

пано

 

 

qsl

 

Учество зедоа:

  • Вилма Јовановска           - Z33YL
  • Трајчо Богатинов                        - Z31R
  • Благој Љатев                   - Z35F
  • Боби Петковски               - Z33PB
  • Тодор Тодоровски          - Z31RM
  • Владимир Близнаковски-Z36V
  • Кирко Мирчевски           -Z33B

 

         

   Благодароност за учесниците.

 

 

            Z33B, К. Мирчевски

Вие сте на: Почетна РСМ За нас Разно Z30GOCE - 2024 4-ти мај, помен за убиството на македонскиот великан и револуционер Гоце Делчев