Самуилова тврдина - прво активирање

На 11.08 2010 година за прв пат во рамките на програмата WCA – World Castles Award, радиоаматерот Владо – Z35M реализираше  кусо активирање од Самоилова Тврдина.
За период од еден час остварени се вкупно 30 радиоврски на кусобрановите опсези 20м и 30м, со употреба на максимална излезна моќност од 7 W и Inv – Vee дипол антена подигната на висина од 5 метри.

                     Ова е прво активирање на Самуиловата тврдина, според зборовите на Владо локацијата е одлична и ако царот Самуил бил радиоаматер ќе ја имал најдобрата локација во Охрид Wink.

Во текот на краткиот престој направени се повеќе фотографии од тврдината, погледот кон езерото и градот е прекрасен.

                 

             

 

 

Вие сте на: Почетна WCA - Македонија Самуилова тврдина - прво активирање