Z30STAYHOME

Почитувани членови на Радиоаматерскиот сојуз на Македонија, на иницијатива на Озрен - Z35T, а на барање на Радиоаматерскот сојуз од 2 април оваа година, Агенцијата за електронски комуникации го додели специјалниот повикувачки знак Z30STAYHOME. Овој знак може да се користи од членови на Радиоаматерскиот сојуз додека трае пандемијата со COVID19 и додека трае вонредната состојба во Македонија. Повеќе информации за координација за користење на знакот може да добиете од Златко - Z30A. Информации за активностите може да најдете и на профилот на Z30STAYHOME на qrz.com

 

 
Вие сте на: Почетна Разно Z30STAYHOME