YOTA летен камп Софија 2019

IARU R1 YOTA оваа година организира 9ти по ред летен камп во близина на Софија, Бугарија од 11-17 Август 2019 година. Секоја федерација членка на IARU може да испрати тим од пет члена, од кои еден е тимлидер. Возраста е од 15-25 години за членовите на тимот, а 18-30 години за тимлидерот. 
РСМ ги повикува сите заинтересирани јангстери кои ги исполнуваат условите да ја пополнат приложената апликација и да ја испратат на e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. најдоцна до 20ти јануари за да може да се направи селекција. Пријавувањето на тимовите трае до крајот на јануари. Подетално за условите и за програмата на летниот камп на следниов линк https://www.ham-yota.com/call-for-application-youngsters-on-the-air-bulgaria-2019/

Апликација

Вие сте на: Почетна Разно YOTA летен камп Софија 2019