18 Април Меѓународен ден на радиоаматерите од целиот свет

 На 18 април, го одбележуваме Меѓународниот ден на радиоаматерите од целиот свет. Во 1925 година, во Париз, се формирала Интернационалната унија на радиоаматерите (IARU – International Amateur Radio Union).

 

 

 

Вие сте на: Почетна Радиоаматеризам - Општо 18 Април Меѓународен ден на радиоаматерите од целиот свет