JARTS RTTY 2009

wpx rtty 2010 - z36n na 3.5 mhz Јапонското радиоаматерско телепринтерско друштво деновиве ги објави резултатите на натпреварот што го организираа заедно со јапонскиот огранок на CQ Magazine 2009-та година.
Плакетата за освоено прво место во светот наскоро ке пристигне во Македонија кај Тоне Петров - Z36N, кој што одработи 1895 врски во категоријата - еден оператор, сите опсези.

Вие сте на: Почетна Натпревари JARTS RTTY 2009