1963 г. - Прва информација за катастрофалниот земјотрес во Скопје

Првата информација во светот за катастрофалниот земјотрес во Скопје 1963 година е испратена десетина минути по првиот потрес од страна на тетовскиот радиоаматер Симо Буневски - YU5NCF.
Вие сте на: Почетна Најпрво во Македонија 1963 г. - Прва информација за катастрофалниот земјотрес во Скопје