Зимско SOTA активирање на Љуботен, 2498 м , Z3/WM-010

z35m na ljuboten 2498mtrs На 21.11 2010 год. радиоаматерот Владо, Z35M го реализира првото активирање од Љуботен, 2498 м, SOTA реф. Z3/WM-010, еден од најатрактивните врвови на Шар Планина. Зимските улови на самиот врв овозможија активирањето да трае само 15 минути, но, сепак одржани се 25 КБ радиоврски. Користен е батериски напојуван КБ радиоуред со излезна снага од 5  W и Inv-Vee жичен дипол подигнат на висина од 5 м.

rig ljuboten 2498 mtrs
Вие сте на: Почетна SOTA Македонија Зимско SOTA активирање на Љуботен, 2498 м , Z3/WM-010