Z3120KR - „10 ДЕНА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА“ ПО ПОВОД 120 ГОДИНИ ОД ПОДИГАЊЕТО НА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИE И ВОСПОСТАВУВЊЕТО НА КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА.

                                                                                  

РАДИОАМАТЕРСКИOTСОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА  

 

                                 ВО ВРЕМЕТО ОД 01 AВГУСТ ДО 10 АВГУСТ СЕ ВКЛУЧИ ВО НАУЧНО КУЛТУРНИТЕ СРЕДБИ „10 ДЕНА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА“ ПО ПОВОД 120 ГОДИНИ  ОД ПОДИГАЊЕТО НА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИИ ВОСПОСТАВУВЊЕТО НА КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА.

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРУШЕВО Мр.ТОМЕ ХРИСТОВСКИ, ПО ТОЈ ПОВОД РАДИОАМАТЕРИТЕ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО МАНИФЕСТЦИЈАТА, ПРЕКУ РАДИОВРСКИ СО СВОИТЕ КОЛЕГИ ,ДА ЈА РАШИРАТ ВЕСТА ЗА ЈУБИЛЕЈОТ НА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ И КРУШЕВСКАТА РЕБУЛИКА НИЗ ЦЕЛИОТ СВЕТ“, ПРИ ШТО ГО КОРИСТЕА СПЕЦИЈАЛНИОТ ПОВИКУВАЧКИ ЗНАК:

Z3120KR

(Z3-МАКЕДОНИЈА, 120-СТО ДВАЕСЕТ ГОДИНИ,KR-КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА)

ЗА ШТО СЕ ДОДЕЛУВАШЕ СПЕЦИЈАЛНА РАИОАМАТЕРСКА КАРАТИЧКА

ИСТО ТАКА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ, ЗА ОДРЖАНИ ТРИ РАДИОВРСКИ НА РАЗЛИЧНИ ФРЕКВЕНЦИИ СО СПЕЦИЈАЛНИОТ ЗНАК, ЗА ПРВ ПАТ, ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ СЕ ДОДЕЛУВАШЕ СПЕЦИЈАЛНА ДИПЛОМА, ДО МОМЕНТОТ НА ПИШУВАЊЕ НА ТЕКСТОТ БЕА ОДРЖАНИ 5998 РАДИОВРСКИ И ДОДЕЛЕНИ 98 ДИПЛОМИ НИЗ СВЕТОТ.

 

ВО МЕСНОСТА ГУМЕЊЕ-КРУШЕВО, БЕШЕ ПОСТАВЕНА РАДИОАМАТЕРСКА СТАНИЦА ОД КАДЕ РАБОТЕА ПОВЕКЕ РАДИОАМАТЕРИ ЗА ЦЕЛОТО ВРЕМЕ ОД 10 ДЕНОВИ КАДЕ БЕШЕ ПОСАВЕНА И СООДВЕТНА ПЛАКАТА.

 

 

            ВО   МАНИФЕСТАЦИЈАТА БЕА ВКЛУЧЕНИ ПОВЕКЕ РАДИОАМАТЕРИ РАБОТЕЈКИ ОД ДОМА СО СВОИТЕ ЛИЧНИ РАДИОСТАНИЦИ.

СПОНЗОРИРАНО ОД:

ВЛАДО КАРАМИТРОВ N3CZ-USA,АЛЕКСАНДАР ПАНОВСКИ – Z31AAA –КРУШЕВО, НИКОЛА ХРИСТОВСКИ – Z31SN – ГЕРМАНИЈА, ТАГАС БАЛКАН – КРУШЕВО, VILLA LA MUNTE –КРУШЕВО, КРУШЕВСКА ОДАЈА – КРУШЕВО  И

 РЕАЛИЗИРАНО ОД:

 РАДИОАМАТЕРСКИ СОЈУЗ МАКЕДОНИЈА, РАДИОАМАТЕРСКИ КЛУБ “КОЧО МИЛЕНКУ“- КРУШЕВО И РАДИОАМАТЕСКИ КЛУБ “СТЕВО ПАТАКОТ“- БИТОЛА.

АКТИВАТОРИ ОД ЛИЦЕ МЕСТО – ГУМЕЊЕ:

ЃОКО ЃОРГЕВИЌ– Z35U, КИРКО МИРЧЕВСКИ– Z33B, ТОДОР ТОДОРОВСКИ– Z31RM, ЗВОНКО СТАМЕНКОВСКИ– Z35W, САШО ТАСЕВСКИ– Z33ST И БОБИ ПЕТКОВСКИ – Z33PB.

АКТИВАТОРИ ОД ДОМА СО СВОИТЕ РАДИОСТАНИЦИ:

ВИЛМА СТОЈАНОВА-Z33YL,ТОДОР ТОДОРОВСКИ-Z31RM,ДИМИТАР ЈАКОВЛЕВ- Z33Z, ЗЛАТКО АНДОНОВ-Z30A, БОБИ ПЕТКОВСКИ- Z33PB,СИМЕОН СТОЈЧЕСКИ – Z31NA, ТРАЈЧО БОГАТИВНО-Z31R, БЛАГОЈ ЉАТЕВ-Z35F,АЦЕ ЈЕВРЕМОВ-Z36T И КИРКО МИРЧЕВСКИ–Z33B.

ПОСЕБНА БЛАГОДАРНОСТ НА РАДИОАМАТЕРИТЕ ОД РАДИОАМАТЕРСКИОТ КЛУБ “КОЧУ МИЛЕНКУ“ ОД КРУШЕВО, ЗА НИВНОТО НЕСЕБИЧНО АНГАЖИРАЊЕ И ПОТРОШЕНО ВРЕМЕ:

СОТИР ХРИСТОСКИ-Z32BF, МИШКО БЕЛАЈАЦ–Z32MIB, ТОНИ КУЗМАНОВСКИ –Z32TMK  И ПЕРО–Z32DY.

НАПРАВЕНИ СЕ МАИЧКИ СО ПРИКЛАДЕН ТЕКСТ И ДОДЕЛЕНИ СЕ НА АКТИВАТОРИТЕ И СПОНЗОРИТЕ.

 

СЕ ГЛЕДАМЕ НА СЛЕДНАТА АКТИВНОСТ, 73

 

 
Вие сте на: Почетна КБ - УКБ Активности КБ - УКБ Z3120KR - „10 ДЕНА КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА“ ПО ПОВОД 120 ГОДИНИ ОД ПОДИГАЊЕТО НА ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИE И ВОСПОСТАВУВЊЕТО НА КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА.