Z300D, Ден на дрвото – Засади ја својата иднина

den na drvoto logo Радиоаматерскиот сојуз на Македонија се вклучи во акцијата Ден на дрвото – Засади ја својата иднина со популаризација на истата преку одржување радиоврски со радиоаматери од целиот свет со употреба на специјално издадениот повикувачки знак Z300D.

Активноста се спроведува на кусобрановите фреквентни подрачја и во истата се вклучени радиооператори од неколку градови.

 

 

dennadrvoto

Вие сте на: Почетна КБ - УКБ Активности Z300D, Ден на дрвото – Засади ја својата иднина