КТ КУП СРС - 2010

z33a - kup srj

Во најзначајниот натпревар на нашиот северен сосед "КТ КУП СРС" редовен учесник е радиоаматерот од Гевгелија Џоко Андонов - Z33A. На покана од тимот (Нови Сад) зеде учество во категоријата" Тимови" и за нив одработи 240 врски и им донесе 8000 поени.
Натпреварот се одржа на 18 септември 2010 на фреквенција од 3.5 МХз.

Вие сте на: Почетна КБ - УКБ Активности КТ КУП СРС - 2010