Кавадарчанец стана радиоаматерски европски првак

Дарко Трајков, ученик во прва година во гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци, на Европското првенство во брзо примање и предавање знаци од Морзеовата азбука, што се одржа во Порденоне, Италија, освои златен медал.

Преземено од - http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=50DA54B973499A4392DB3593598D8734

Вие сте на: Почетна Написи во медиумите Кавадарчанец стана радиоаматерски европски првак