Штипски радиоаматери со светски титули едвај крпат за живот

Радиоаматерите од Штип, кои за 60 години постоење освоија светски титули спасувајќи животи, денес едвај крпат за егзистенција. Наместо да биде македонска гордост, Радиоклубот „Никола Тесла“ се соочува со перманентна беспарица. Стотина членови на клубот, шесткратен светски првак, опстојуваат само благодарејќи на упорноста. Интегрален текст на http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=44FF5A80391D89488BB47C26A6D099F0
Вие сте на: Почетна Написи во медиумите Штипски радиоаматери со светски титули едвај крпат за живот