Штипските радиоаматери постигнаа нов европски рекорд

Радиаматерите од радио клубот „Никола Тесла“ во Штип на одржаниот Светски радиотелепринтерски куп го освоија второто место во светот во категоријата „ Два предаватели- повеќе оператори“. Повеќе на http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/shtipskite-radioamateri-postignaa-nov-evropski-rekord
Вие сте на: Почетна Написи во медиумите Штипските радиоаматери постигнаа нов европски рекорд