Македонски радиоаматери на светски собир во Германија

Над 50 илјади радиоаматери од целиот свет, меѓу нив и дваесеттина радиоаматери од Македонија од аматерските радиоклубови во Штип и во Кочани, од вчера па до крајот на јуни ќе учествуваат на светскиот собир на радиоаматерите што секоја година се одржува во германското гратче Фридрихсафен. Повеќе на http://star.vest.com.mk/default.asp?id=153287&idg=8&idb=2407&rubrika=Makedonija
Вие сте на: Почетна Написи во медиумите Македонски радиоаматери на светски собир во Германија