Беровка урива светски рекорди

Малешевката Тања Аждерска, која деновиве ќе наполни 20 години, веќе четири години е најдобра радиотелеграфистка во светот во нејзините дисциплини. Светската рекордерка стана со само 16 години и оттогаш трипати самата си ги урива рекордите, без притоа некоја од многу повозрасните конкурентки да и се замеша во "сериските убиства" на рекорди. Да беше Тања атлетичарка, како руската скокачка со стап Елена Исинбаева, која за секој светски рекорд добива по 50.000 долари, досега младата беровка на штедна книшка ќе имаше 200.000 долари.  Повеќе на http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2850&stID=62125
Вие сте на: Почетна Написи во медиумите Беровка урива светски рекорди