Обозна - 2009

Средината на април месец 2009-та се одржа радиоаматерско дружење во близина на Виница на кое што присуствуваа радиоаматери од Битола, Виница, Гевгелија и Кочани.

Без дневен ред но со многу позитивна енергија беше организирана тркалезна маса на која се разговараше во текот на целиот ден. Во мноштвото теми кои се дискутираа најмногу внимание беше посветено на претстојниот шампионат на ИАРУ кој се одржува секоја година во месец јули. Главна цел беше да се согледаат можностите за учество на РСМ во категорија на национални организации под знакот Z30HQ, локации, опрема, оператори итн.

 

Повеќе: Обозна - 2009

Вие сте на: Почетна Разно