Одлука за висина на членарината

Врз основа на Статутот на РСМ, ИО на својата редовна седница одржана на 5-ти јануари 2019 година донесе одлука за висина на членарината.

ОДЛУКА

 

 

Пристапница и листови за евиденција

Почитувани,
ИО на РСМ донесе одлука да се ажурира евиденцијата на членовите на РСМ во склад со одредбите на Законот за здруженија и фондации на РМ. Во прилог се дадени обрасци за поединиечни членови и клубови што треба да се пополнат и достават со бараните прилози до ИО, на официјалната Е-маил адреса на РСМ и во оригинал, со лична достава во наредните 30 дена.

Пристапница

Лист за евиденција на индивидуални членови

Лист за евиденција на колективни членови и клубови

Членарина

Во прилог е уплатницата за плаќање членарина кон РСМ.

rsm-clenarina.upl-pp-10

Предлог измени на Статут на РСМ

Почитувани во прилог се објавени предлог измените на Статутот кои ги изработи работната група по барање на ИО на РСМ. Ве молиме сите ваши забелешки и предлози доставувајте ги во писмена форма на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Предлог Статут

Правилник за дисциплинска одговорност

Предлог кодекс за однесување на членовите на РСМ

Правилник за изменување и дополнување на правилникот за полагање радиоаматерски испит

Правилникот за изменување и дополнување на правилникот за начинот на полагање на радиоаматерски испит, радиоаматерски класи, технички параметри и други услови за употреба на радиоаматерски станици и опрема е достапен на следниот линк
Вие сте на: Почетна Регулатива