Z38Z - Пикник

 

 На 18 мај 2003 година на натпреварувачката локација на радио клубот Никола Тесла од Штип беше организиран пикник. На пикникот освен членовите на радио клубот, присутни беа, Војо - YU7AV, Венци - Z39Z (ex-Z32AF) и гостите од Германија Бабс - DL7AFS и Лотар -DJ7ZG. Во пријатна и релаксирачка атмосфера се разговараше за многу радиоаматерски теми но претежнуваше делот за дх експедиции бидејки Војо - YU7AV пред само година дена учествуваше на експедицијата на Conway Reef (3D2CI), штипјани имаа супер успешна контест експедиција во Турција додека брачниот пар Бабс и Лотар годишно реализираат по неколку експедиции во различни делови на светот.

    

 

Вие сте на: Почетна Разно Z38Z - Пикник