K1B - Видео

Во 2002 година Хране Z32A/YT1AD ја организираше неговата најголема експедиција на островот Baker од каде што дотогаш се немаше огласено ниту еден радиоаматер. Поучен од искуствата стекнати на претходните експедиции овојпат ништо не беше препуштено на случајот од техника до тим на прекалени радиоаматери. Експедицијата заврши со феноменален резултат - 95.127 врски беше бројка која што не беше достижна за ниту една DX-педиција претходно. Видео материјали снимени од членовите на оваа експедиција кои се поставени на интернет можете да погледнете тука:

 

Вие сте на: Почетна Видео галерија K1B - Видео