Декември - месецот на YOTA

И оваа година РСМ се вклучува во активностите за настанот YOTA (Youngsters On The Air). По наше барање од страна на АЕК, а согласно пропозициите за YOTA издадени се дозволи за два повикувачки знака - Z30YOTA и Z39YOTA.

Со учество во активноста се започна уште првиот ден од месец декември и досега се остварени над 600 врски од Скопје, Штип, Битола, Кавадарци и портабл активирање во близина на Скопје.

Повеќе информации на Фејсбук фан страната YOTA Macedonia

Во прилог може да погледнете слики од активностите.

 

 

 

 

Вие сте на: Почетна Разно Декември - месецот на YOTA