1946 г. - Радиоаматерско друштво

Првото радиоаматерско друштво е формирано во почетокот на 1946 година под името - Радиоаматерско друштво "Скопје", сегашен радио клуб "Млад Техничар" - Z37CYZ.
Вие сте на: Почетна Најпрво во Македонија 1946 г. - Радиоаматерско друштво