Официјални резултати од 10. Куп на Европа и 5. Балканско првенство во HST

Официјалните резултати од 10. Куп на Европа и 5. Балканско првенство се достапни на линкот http://z37rsm.org.mk/hst2017/.

Во рамките на натпреварот Куп на Европа поставени се два нови светски рекорди. Ана Садукова (RA4FV L) од Русија, постави нов светски рекорд во прием на мешан текст за жени - 260 знаци во минута, а Горан Хајошевиќ (YT7AW) од Србија постави нов светски рекорд за мажи во Morse Runner - 4808 поени

Благодарност до сите учесници што дојдоа и сите кои помогнаа во организацијата на натпреварите.

Вие сте на: Почетна ХСТ Официјални резултати од 10. Куп на Европа и 5. Балканско првенство во HST