Покана

Почитувани

 

Радиоаматерскиот сојуз на Македонија е домаќин на 10ти Куп на Европа и 5то Балканско првенсво во брз прием и предавање на Морзеовата азбука (high speed telegraphy) кои ќе се одржат во периодот од 31.мај до 04.јуни 2017 година во Дојран, хотел Полин.

За таа цел Ве покануваме да присуствувате на отварањето на ова големо радиоаматерско натпреварување на кое учество ке земат радиоаматери од Европските држави. Отварањето на првенството е во 19:00 часот на ден 31. Мај 2017 година во хотелот Полин.

Вашето присуство би значело многу за радиоаматерите и радиоаматеризмот во Република Македонија.

 

Со почит

Радиоаматерски сојуз на Македонија

Претседател

Миле Кокотов/Z3

Вие сте на: Почетна ХСТ Покана