Написи во медиумите

Радиоаметерите на Никола Тесла од Штип го освоија второто место во светот, во рамките на Светскиот радиотелепринтерски куп, во категоријата „Два предаватели, повеќе оператори“, при што е постигнат и нов европски рекорд. Веб врска http://iris.ftpaccess.cc/index.php/vesti/sportmeni/1797-radioamaterite-na-nikola-tesla-svetski-vicesampioni-vo-radioteleprinerskiot-kup
Радиоаматерите од Штип, кои за 60 години постоење освоија светски титули спасувајќи животи, денес едвај крпат за егзистенција. Наместо да биде македонска гордост, Радиоклубот „Никола Тесла“ се соочува со перманентна беспарица. Стотина членови на клубот, шесткратен светски првак, опстојуваат само благодарејќи на упорноста. Интегрален текст на http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=44FF5A80391D89488BB47C26A6D099F0
Радиаматерите од радио клубот „Никола Тесла“ во Штип на одржаниот Светски радиотелепринтерски куп го освоија второто место во светот во категоријата „ Два предаватели- повеќе оператори“. Повеќе на http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/shtipskite-radioamateri-postignaa-nov-evropski-rekord
Седумнаесет ученици од Средното општинско училиште „Коле Нехтенин“ во Штип денеска полaгаа испит за радиоаматерство. Текстот се наоѓа на http://www.mia.mk/default.aspx?mId=33&vId=68873267&lId=1&title=%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%95%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%98%D0%88%D0%90+-+%D0%9E%D0%91%D0%A0%D0%90%D0%97%D0%9E%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%95+%D0%98+%D0%9D%D0%90%D0%A3%D0%9A%D0%90