Написи во медиумите

Тања Аждерска од Берово, светски шампион во брзо примање и предавање на Морзеови знаци, е феномен во радиотелеграфијата. Репортажата направена по повод два светски рекорди во РУФЗ и ПЕД можете да ја прочитате на следната веб врска http://www.malesh-net.com/malesh-berovo/index.php?option=com_content&view=article&id=364:2009-05-27-18-23-27&catid=106:2009-03-26-14-40-04&Itemid=171

1997-ма година Џорџ Патаки ја посети Македонија и активните радио клубови и радиоаматери. Репортажата излезе во повеќе светски  радиоаматерски магазини. Интетралниот текст може да го прочитате на следнава страница http://www.qsl.net/yo4aul/siteyo/articles/artmaced.htm