Артикли

Првата радиоаматерска врска од независна Македонија

Првата радиоаматерска врска од независна Република Македонија остварена е во првите минути на 8-ми септември 1991 год. на 40 м опсег помеѓу Владо, YU5KV (Z35M) и британецот Верн, G3IUS.   

Вие сте на: Почетна