Радиоаметерите на Никола Тесла од Штип го освоија второто место во светот, во рамките на Светскиот радиотелепринтерски куп, во категоријата „Два предаватели, повеќе оператори“, при што е постигнат и нов европски рекорд. Веб врска http://iris.ftpaccess.cc/index.php/vesti/sportmeni/1797-radioamaterite-na-nikola-tesla-svetski-vicesampioni-vo-radioteleprinerskiot-kup