Десетина дена пред крајот на месец Април во Скопје се сретнав на кафе разговор и да им ги доставам QSL картите од Z3 QSL бирото, со Звонко Z35W и Владо Z35M. И во разговор со Z35M ми предложи да пробам да се појавам од некој врв во мојата околина за време на SOTA меѓународниот викенд.

Неколку дена претходно гледав по VHF календарите па веднаш споив комбинација на SOTA и VHF активност. 

 

Комплетната репортажа за експедицијата на Кожув планина и активирањето на WM-030 (Две Уши) и WM-052 (Зелен Брег) може да ја прочитате или снимите од пдф документите подолу: