Радиоаматерите на „Никола Тесла“ светски вицешампиони

Радиоаметерите на Никола Тесла од Штип го освоија второто место во светот, во рамките на Светскиот радиотелепринтерски куп, во категоријата „Два предаватели, повеќе оператори“, при што е постигнат и нов европски рекорд. Веб врска http://iris.ftpaccess.cc/index.php/vesti/sportmeni/1797-radioamaterite-na-nikola-tesla-svetski-vicesampioni-vo-radioteleprinerskiot-kup