Штипски радиоаматери со светски титули едвај крпат за живот

Радиоаматерите од Штип, кои за 60 години постоење освоија светски титули спасувајќи животи, денес едвај крпат за егзистенција. Наместо да биде македонска гордост, Радиоклубот „Никола Тесла“ се соочува со перманентна беспарица. Стотина членови на клубот, шесткратен светски првак, опстојуваат само благодарејќи на упорноста. Интегрален текст на http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=44FF5A80391D89488BB47C26A6D099F0