Написи во медиумите

Дарко Трајков, ученик во прва година во гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци, на Европското првенство во брзо примање и предавање знаци од Морзеовата азбука, што се одржа во Порденоне, Италија, освои златен медал.

Преземено од - http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=50DA54B973499A4392DB3593598D8734

Единственото прво место во натпреварот во аматерска радиогониометрија, што изминатиот викенд се одржа во Пробиштип, го освои ветеранот на македонското радиоаматерство, скопјанецот од Прилеп, 78-годишниот Методија Најчевски. Веб врска http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2744&stID=53886
На 23-ти ноември во зградата на Собранието на Свети Николе се одржа вонредно изборно Собрание на радио аматерскиот сојуз на Македонија. На собранието за претседател на РСМ беше избран Звонко Стаменков долгогодишен активист и познат радио аматер во земјава и странство. Веб врска http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=45142&kategorija=1
Радиоаматерот Владимир Ковачески од Струга (со личен повикувачки знак Z35M), во текот на 2001 година постави европски рекорд во бројот на одржани радиоврски во текот на една година - со вкупно 43.300 врски. Веб врска http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=1744&stID=8821