Радиоаматерски Сојуз на Македонија

Z39Z - Венци Ристов

 

Радио аматерски активности на КБ:

1.1 DXCC

 

Работени =329 

Потврдени = 302

Работени: 8BDXCC, 8BWAZ, 8BWAS итн.

 

1.2 Натпревари на КБ:

 

Неколку пати мегу ТОП 5 и ТОП 10 во најголемите светски натпревари во СОСБ конкуренција.

Во помалите контести неколку пати освоено прво место во Европа и дваесетина пати освоен е пласман меѓу првите десет во Европа и во светот.

 

1.3 Светски рекорд:

 

Светски рекорд во второто по масовност радиоаматерско натпреварување CQ WW WPX CW - 2004 година. Рекордот е сеуште важечки.

Светски рекорд како член на мултинационалниот тим  4О3T,кој постави светски рекорд по број на одржани врски на 14 МХз. Рекордот е сеуште важечки.

 

1.4 Европски рекорд:

 

Член на мултинационалниот тим 4O3T, кој постави европски рекорд во број на одржани врски на сите радиоаматерски опсези.

 

2. Радио аматерски активности на УКБ:

Учесник во контести од локации кои се наоѓаат во Македонија и Црна Гора, активности преку метеорски роеви и Е спорадични отварања на144 MHz .

 

3. ХСТ:

 

Неколку пласмани во ТОП 3 на републички и регионални натпреварувања во ЈНА.

 

4. Маркетинг и односи со јавност:

2002 до 2007 год. Уредник на радиоаматерски портал - www.contesting.info.

2002 - 2010 год. Член на ПР тимот на ARRL - 170.000 членови.

2008 - 2010 год. ПР & Маркетинг менаџер на радиоаматерскиот сојуз на Македонија

2010 Изработка, администрирање, уредник на веб страницата на радиоаматерскиот сојуз на Македонија - www.z37rsm.org.mk

Сопственик и менаџер на неколку дифузни радио станици во периодот 1992-1998 год.

Сопственик на повеќе веб страници и автоматски интернет радио станици.

Вие сте на: Почетна Разно Разно Z39Z - Венци Ристов