Радиоаматерски Сојуз на Македонија

Fripp Island (NA-110)

Изборот падна на островот Фрип (NA - 110) а опремата што ке се носи да биде прилагодена за портабл работа бидејки активирањето на островот е во втор план. Оваа работа ја презеде Владо кој има големо искуство учествувајки на неколку големи експедиции на пацификот. За време на престојот на овој остров се одработени околу 500 радио врски на кратки бранови со радиоаматери од повеќе земји во светот. Сите радиоврски ке бидат потврдени а qsl картичките се печатат во Бугарија кај LZ1JZ - Тони. Бидејки поголемиот дел од времето е искористен за дружење и разгледување на интересните места на овој егзотичен остров, тие велат дека е одлично место за летен одмор каде што луѓето и животните (срни, алигатори, пајаци...итн) опстојуваат во перфектна симбиоза и никој не се плаши од никого.